Foursquare i turisme rural, un bon matrimoni

Foursquare pot convertir-se una gran eina de màrqueting en l’àmbit turístic. Lola Picazo, Community Manager especialitzada en turisme rural 2.0, reflexionava recentment al seu bloc sobre les potencialitats del portal de geolocalització en aquest segment, entre les quals sobresurt la creació de compromís a través de dinàmiques de gamificació: mecàniques de joc aplicades amb la finalitat d’afavorir la relació servei/client.

Com en tota xarxa social, el primer pas és donar-se d’alta. I en el cas de Foursquare això pot ser més complicat del que sembla, ja que algú pot haver registrat abans que nosaltres el nostre negoci. Serà convenient aleshores reclamar a la xarxa social la gestió del lloc, un procediment senzill consistent en una simple confirmació telefònica o postal.

Ara que ja “posseïm” el perfil del nostre negoci, és hora de premiar-ne els clients. Com? Molt fàcil de nou. Les opcions són múltiples: premiar l’alcalde (l’usuari que hi faci més check-in) del nostre negoci per enfortir el seu rol de prescriptor; organitzar visites guiades amb itineraris amb diversos opcions on fer check-in; sortejar petits premis entre els nous usuaris registrats…

La finalitat, ja ho hem dit, és reforçar el compromís amb el negoci. I per tal de aconseguir-ho, res millor que recompensar els usuaris de major qualitat (aquells que comenten les fotos, difonen l’establiment entre els seus amics, més check-in realitzen, etc.) amb serveis gratuïts, productes típics, descomptes en properes visites o servei wi-fi gratuït, entre moltes altres opcions.

Font: Blog Lola Picazo

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s